Η παραγωγή


Οι καλλιέργειές μας είναι ποικιλίας Μανάκι, με εγχώριες και διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, που την κατατάσσουν στις κορυφαίες της Ελλάδας.

Ελέγχουμε όλα τα στάδια παραγωγής, από τον ελαιώνα μέχρι το τελικό προϊόν, για να εξασφαλίσουμε την υψηλή διατροφική αξία του Erm'Olea. Διενεργούμε με μεγάλη υπευθυνότητα συχνή και συστηματική επίβλεψη της γης. Καταγράφουμε κάθε δέντρο ξεχωριστά και πραγματοποιούμε τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας και την έγκαιρη πρόληψη διαφόρων παθήσεων. 

Η συλλογή και επεξεργασία του ελαιόκαρπου γίνεται αυθημερόν ώστε να αποφευχθεί η έκθεση του προϊόντος στις καιρικές συνθήκες. Η συγκομιδή τοποθετείται σε λινά σακιά και μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο. Εκεί, κατά το τελείωμα της ημέρας ξεκινά αυτό που για εμάς είναι ιεροτελεστία: η παράγωγη του χρυσοπράσινου χυμού μας. Όλα αυτά συντελούν στο να παραμείνει χαμηλή η οξύτητα του ελαιόλαδου.

Πριν συσκευαστεί το προϊόν, αποθηκεύεται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους. Μακριά από το φως του ήλιου και στην κατάλληλη θερμοκρασία το αφήνουμε για περίπου 30 ημέρες να ηρεμήσει και να κατασταλάξει. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται όλες οι πολύτιμες θρεπτικές ουσίες χωρίς να υποστούν αλλοίωση.

Οι βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας και παραγωγής του Erm’Οlea επιθεωρούνται και πιστοποιούνται από τη
ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προιόντων).

Η βιολογική πιστοποίηση είναι υποχρέωση προς τους πελάτες μας και ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ελαιώνες μας.

Το τελικό προϊόν συσκευάζεται από ειδικευμένο προσωπικό σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα ISO 22000:2005, ISO 9001:2008, IFS & BRC.

 

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.)